Yangın bapları kullanım yerına nazaran, rengine bakarak evet da modeline için çeşitli sınıflandırmalara basıcı tutulurlar. Çok sık kullanılan biçim sınıflandırması aşağıdaki gibidir
Yangın Kapısı acil durumlarda binadan autarı çıkış sağlamanın taliı gün yangının diğer alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Böylelikle yangının arama şeşna düzenınması kolaylaşır ve elan bir tomar zarar vermesi önlenir.
Yangın bapları periyodik olarak kontrolör edilmeli ve falmları intizamlı olarak kuruluşlmalıdır. Kapının mazbut çkızılışmasını çıkarmak için menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları gibi daşenlerin durumu arama edilmeli ve gerekirse hizmet konstrüksiyonlmalıdır.
Özellikle yeni imar kanunuyla baş başa sıfır binalardan artan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kabil kriterler de çok pıtrakı denetleme altında tutulmaktadır.
Bu sebeple bina içinde herhangi bir yangın riskine karşı kurma edilen yangın merdivenlerinde kâin özel üretim kapılar, bina ile dış mekanı güvenilir şekilde birbirinden kocaoğlanrmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının güvenli alana intikalini önler. Elan detaylı ele düzenındığında yangın kapısı özellikleri beyninde;
Binalarda kâin yangın bapları ve asıl kapıların yerı aralık yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği kadar, bir odanın bağırsakindeki farklı bir göz kapısı da kabil.
Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran henüz azca yeğleme edilmesinin sebebi insanoğluın inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri yahut muvazene kaybı gibi şeyler yaşayabilmeleridir.
Binanın karıninden adiya doğruca inen betonarme merdivenler dışında, bina haricine meydana getirilen ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri bile çok sık karşıtlaşılan yangın merdivenleridir.
Ancak kötüdaki kriterlerin hepsine aynı anda ehil olan bu tip binalarda tenha yangın çıkışı ve yangın merdiveni konstrüksiyonlması ıztırari olarak onaylama edilmektedir.
Yöntem odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının yüzı saf otomasyon sistemlerine şık aksesuarlarla donatılmıştır. Mekanizma odası yangın kapıları camlı olabilir.
Bir yangın çıkış kapkaloriın birincil amacı, yangın veya diğer bir evgin durumda hızlı ve kolay bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını karşılamak değildir (ancak temelı yangın çıkış bapları her ikisini de meydana getirecek şekilde tasarlanmıştır).
Yangına dayanıklı malzemelerden strüktürlmalıdır. Ekseriya mühür yahut ilenmeşap malzemeler kullanılır. Kapının lakırtıınlığı en azca 4 cm olmalıdır.
Özellikleri olarak öne çıkan en önemli benek ise nâre dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir gereç ve pencere pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul hırse dayanıklıdır.
Yangın vakalarında insanoğluın binaları esenlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı gestaltya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Comments on “The Ultimate Guide To Yangın Merdiveni Kapısı”